m1

Arjen Bos: Maker

Het eerste contact met “vormgeven” was voor Arjen Bos het bootjes snijden van afvalhout, in de timmerfabriek van zijn vader…..wat al snel uitmondde in het ontwerpen van een eigen tafel.

Hij is autodidact en leert van aanwijzingen van een vakman en bouwt die kennis uit met inventief ontdekken op velerlei vakgebieden als houtdraaien, mallen maken, bronsgieten, fluitenbouw, steenhouwen, tot klei draaien en er mee bouwen toe, naar eigenzinnig beeldend werk.

Arjen Bos heeft enkele jaren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht (1984-1986) gestudeerd, waar hij de docenten opleiding volgde.

Sinds 1997 is Arjen werkzaam aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij studenten met veel plezier begeleidt op hun vakgebied. Vanaf 2010 heeft hij zich toegelegd op authentiek hand vervaardigd keramisch ontwerp, wat zijn ware passie heeft.

Naast zijn handvaardigheid heeft hij zich tevens ontwikkeld op fysiek en mentaal gebied door zijn niet aflatende interesse en beoefening van yoga en zijn honger naar het willen weten wat de essentie van het leven met hem voor heeft. Zoekend via zijn studie toegepaste integrale psychologie en zijn praktiserend bestuderen van het boeddhisme, volgt hij zijn levenspad in de gebeurtenissen van alle dag. Wat hij beschrijft als een niet aflatende, enerverende studiereis.

Zijn werken ontstaan uit nachtelijke droombeelden en dagelijkse gebeurtenissen. Arjen weet beelden zowel abstract als figuratief vorm te geven. Kenmerkend aan zijn werk zijn de elementen: licht, kleur en intimiteit, wat een warme levendigheid teweegbrengt.

m1